Home » Qui som

L’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB) és una entitat no governamental interdisciplinària d’àmbit autonòmic formada per persones interessades en la promoció i defensa del Drets Sexuals i Reproductius. Es va constituir a Barcelona l’any 1982, arran del sorgiment dels Centres de Planificació Familiar. Es proposa impulsar, fomentar i facilitar la sensibilització, la prevenció i l’educació de la societat en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva.

És una de les entitats fundadores de la Federació de Planificació Familiar d’Espanya (FPFE), organisme que integra a totes les associacions que treballen a nivell estatal. Així mateix, forma part de la Federació de Planificació Familiar Internacional (IPPF) dedicada a la promoció i defensa de la salut sexual i reproductiva, amb representació a diversos països d’arreu del món. A nivell autonòmic, també forma part de la Xarxa de Dones per la Salut, la Xarxa de Sida i Món Local i col·labora activament amb Ca la Dona i altres entitats de Catalunya.

L’APFCIB està registrada al Cens d’Entitats No-Lucratives de la Generalitat de Catalunya i funciona de forma assembleària, tot i que la Junta Directiva és l’òrgan que defineix i supervisa el dia a dia de l’Associació.

Des de la seva fundació, l’APFCIB, ha treballat per aconseguir que aquests Drets Sexuals i Reproductius es fessin efectius per a la població. Així doncs, als seus inicis va liderar la campanya per visibilitzar i sensibilitzar sobre la necessitat dels centres de planificació familiar fins aconseguir la seva integració a la xarxa pública sanitària. De la mateixa manera, ha format part de totes les campanyes de reivindicació d’aquests drets com la legalització de l’avortament, la universalització dels mètodes contraceptius i de l’educació sexual i la millora dels serveis d’atenció a la població en aquest àmbit, entre d’altres.

 

Amb el fi d'oferir-te un millor servei, APFCIB utilitza cookies. Continuant navegant pel lloc, acceptes l'ús de les mateixes.OK